Eddie, de avontuurlijke Mol

Hoewel mollen altijd worden beschreven als rustige, soms zelfs saaie maar toch slimme (nacht)dieren, is onze mol heel anders. Avontuurlijk, beste vrienden met zijn klei-maatje en een echte durfal.

Maak kennis met Eddie Mol, ook wel bekend als Avontuurlijke Eddie. Eddie is geboren in de grond van De Witte Stein en bracht zijn hele jeugd door in de door hem gegraven gangen. Elke dag verzamelde hij klei waarmee hij speelde, groef nog meer gangen en speelde hij met zijn mollen-broertjes.

Tot die ene dag. Druk gravend naar nieuwe klei stuitte hij opeens op een witte steen, dé Witte Stein. Als avontuurlijke mol, met een klein beetje bijgeloof, wist hij meteen dat deze witte steen bijzonder zou zijn. Want wie vond nou een witte steen in de hopen, vieze, donkere klei? Trots als hij was op zijn ontdekking besloot hij de steen voor altijd bij zich te houden. Dus werd hij aan een zelfgemaakte ketting gehangen en nam hij de steen overal mee naar toe. En dat hij bijzonder was bleek al snel; langzaamaan veranderde de klei die hij had verzameld in een echt wezentje, een kleimannetje! De klei kwam tot leven en daar was ineens een vriendje voor Ed. Het kleimannetje kreeg al snel de naam Koos Klei en een echte vriendschap was geboren.

Vanaf die dag verkennen ze samen, als beste vriendjes, de omgeving van De Witte Stein, zijn ze altijd op pad en beleven ze de gekste avonturen, zowel onder als boven de grond! Twee onafscheidelijke vriendjes; maak kennis met Koos Klei en Eddie Mol! En de Witte Stein? Die heeft Eddie nog steeds om zijn nek hangen, net zoals dat hij altijd potjes klei mee neemt. Want wie weet ontstaan er in de toekomst nog wel meer klei-vriendjes…

Ben jij Eddie en Koos al eens tegen gekomen tijdens één van hun avonturen?